Zijn mondmaskers nodig op vakantie?

De WHO (The World Health Organization), ofwel DeWereldgezondheidsorganisatie, adviseert maskers te dragen in het openbaar.

Meerdere studies, hebben aangetoond dat maskers “een barrière kunnen vormen tegen potentieel besmettelijke druppeltjes”.

Deze druppeltjes ofwel aerosolen, kunnen vrijkomen bij praten, hoesten, niezen etc. en kunnen zich, bij het niet dragen van mondmaskers, gemakkelijk verspreiden en daarmee eventuele besmettingen veroorzaken.

Maskerland adviseert daarom vakantiegangers om voldoende mondmaskers in te kopen, als er een vakantie gepland staat naar de volgende landen:

 1. Duitsland
 2. België
 3. Verenigd Koninkrijk
 4. Frankrijk
 5. Zweden
 6. Oostenrijk
 7. Griekenland
 8. Hongarije 
 9. Italië
 10. Luxemburg
 11. Malta
 12. Polen
 13. Portugal
 14. Roemenië 
 15. Slovakije 
 16. Slovenië
 17. Spanje
 18. Tsjechië
 19. Turkije

Hoewel er in een aantal van de aangetoonde landen het dragen van mondmaskers niet absoluut verplicht is, wordt het gebruik van maskers wel sterk aangeraden om de verspreiding van COVID-19 (Corona) tegen te gaan.

Houdt er graag rekening mee dat deze lijst van landen zeer fluïde is. Maskerland adviseert daarom ook om de wet- en regelgeving betreft Corona maatregelen in uw vakantieland wekelijks of zelf dagelijks in te gaten te houden om eventuele negatieve consequenties, zoals boetes te voorkomen.

Bron: Overzicht landen & maskerbeleid

Welk mondmasker kan ik het beste inkopen als ik op vakantie ga?

Als u op vakantie gaat, adviseren wij onze 3-laags neusmondmaskers voor niet-medisch gebruik aan te schaffen. Zodra er een verplichting is om een mondmasker te dragen in het land van aankomst, zorgt dit masker ervoor dat u compliant bent met de lokale wet- en regelgeving. Dit kan voorkomen dat u een eventuele boete krijgt, naast de wetenschap dat u uw omgeving beschermt, mocht u onverhoopt een asymptomatische drager zijn van het Corona virus.

Onze 3-laags mondmaskers voor niet-medisch gebruik, is ook het type neusmondmasker dat in Nederland in het openbaar vervoer wordt aangeraden en is meer geschikt voor algemeen gebruik.

Dus gaat u op vakantie? Wees goed voorbereid en zorg dat u voldoende mondmaskers meeneemt en shop uw veilige en betrouwbare mondmaskers op Maskerland.nl