Draag uw masker op de juiste manier

Draag uw mondmasker of mondkapje op de juiste manier

- Zorg ervoor dat uw handen schoon zijn voordat u het mondmasker of mondkapje uit de verpakking haalt. Door eerst uw handen te reinigen met water en zeep of een desinfecterende gel te gebruiken.

- Pak het mondmasker of kapje voorzichtig uit de verpakking en vouw het deze open. Het metalen neusgedeelte wijst naar boven.

- In een hand houdt u het masker/kapje vast en met de andere hand plaatst u de elastieken achter de oren. Het metalen gedeelte plaatst u net onder de neusbrug.

- Zorg ervoor dat uw neus en mondgedeelte volledig door het masker of kapje bedekt is. Het metalen gedeelte vouwt u om uw neus heen.

- Raak het masker of kapje niet aan tijdens gebruik; als u dit wel doet, zorg dan eerst voor schone handen.

- Vervang het masker/kapje door een nieuwe, zodra het vochtig is en gebruik het masker of kapje niet opnieuw. Beiden zijn voor eenmalig gebruik.

- Om het mondmasker/mondkapje te verwijderen: verwijder het masker/kapje aan de achterkant (raak de voorkant van het masker/kapje niet aan). Gooi het masker/kapje onmiddellijk weg in een gesloten afvalbak; reinig uw handen met desinfecterende handgel of water en zeep.

- Let wel, door gezichtshaar, vermindert u de aansluiting op het gezicht en heeft het mondmasker of mondkapje geen optimale werking. 

Tags: Tips